Edderkop kabale regler

Edderkop kabale er et kabale-spil, der er blevet populært grundet Microsoft Windows. Det spilles kun af 1 person og bruger normalt 2 sæt spillekort. For fuldt ud at forstå, hvordan man spiller Edderkop kabale, ser vi først på spillereglerne. Spillet består af 3 sektioner:

  • Tableauet er det afsnit, hvor spillet spilles. Her er omkring halvdelen (54 kort) af de 104 kort, der spilles, arrangeret i 10 kolonner. De øverste kort deles altid med forsiden opad.
  • Bunken (Stock) indeholder de 50 kort, der endnu ikke er tildelt. Hver kolonne i tableauet får et nyt kort, hver gang du trykker på dette lager.
  • Basen (Foundation) vil i sidste ende indeholde alle 104 kort, sorteret efter farve og i rækkefølge fra konge til es, arrangeret i 8 stakke.

Målet med kabalen er at flytte alle kort fra tableauet til basen med de 8 stakke. Til dette formål skal du arrangere alle kort på tableauet i faldende rækkefølge i samme kulør, fra konge til es. Når du har afsluttet en sekvens, flyttes den automatisk til fundamentet, og du kan starte på den næste sekvens og så videre, indtil du har ryddet hele tableauet.
Vores Edderkop kortspil har 3 niveauer: 1 kortspil (let), 2 kortspil (mere udfordrende) og 4 kortspil (ekstremt udfordrende, kun for den rigtige ekspert).

Edderkop kabale for begyndere (1 kortspil)

Niveau 1 spilles forskelligt fra de to andre niveauer:
Dette er vores begynderniveau. Det spilles med kun en kulør: Spar! I dette spil behøver du ikke tage hensyn til farverne, når du flytter kortene. Den vigtigste regel i Edderkop-spillet er, at du kun kan placere et kort oven på et andet kort, der er 1 point højere i værdi.

For eksempel kan du kun placere spar 2 på spar 3. Det er også muligt at flytte flere kort på én gang, hvis de alle er i stigende rækkefølge med forskel på et point. For eksempel, hvis 7, 6 og 5 i spar er oven på hinanden, kan du flytte alle tre på samme tid til en åben 8. Hver gang du flytter et kort, der var med billedsiden nedad, vil det tidligere skjulte kort være dukkede op. Desuden er det vigtigt at vide, at du kan placere ethvert tilfældigt kort i en tom kolonne, og at du går et trin tilbage ved hjælp af fortryd-knappen.

Kabalen spillet med 2 eller 4 kortspil

Dette fungerer stort set på samme måde som at spille med et enkelt kortspil, bortset fra at du skal tage farverne i betragtning. Når du spiller med 2 eller 4 kortspil, kan du blot flytte kort til andre kort, der har et point højere værdi uanset farve. Imidlertid kan komplette sekvenser kun flyttes til basen, hvis de hører til den samme kulør. Så det er en god ide at arrangere kortene efter farve så meget som muligt, når du starter spillet.

Håndtering af nye kort fra bunken

Du skal uddele nye kort, når du ikke længere kan flytte nogen kort. Du kan kun gøre dette, hvis der er mindst 1 kort i hver kolonne. Så udfyld alle tomme pletter, før du handler.

Et par flere nyttige tip til at vinde:
• Tomme kolonner: prøv at tømme kolonner så hurtigt som muligt og brug dem som midlertidig opbevaring for at se under kort med forsiden nedad for at kontrollere, om de er nyttige. Brug knappen Fortryd for at gå tilbage og prøve en anden kolonne.
• Håndtering af kolonner: prøv at opdele kolonner i 2 forskellige kategorier: arbejdsstakke og affaldsstakke. Prøv at holde arbejdsstakerne pænt arrangeret, og brug dem til at oprette dele af sekvenser. Affaldstakken tjener til kort, der ikke længere er nyttige.
• Tag dig tid: den hastighed, hvormed du gennemfører et spil, giver ikke point. Så tag dig tid til at finde det rigtige træk.